YANGıN KAPıSı - GENEL BAKış

Yangın kapısı - Genel Bakış

Yangın kapısı - Genel Bakış

Blog Article

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın Kapısı omurga amacı insanoğluın ziyan gıyaben binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın bapsı acil çıkış kucakin kullanılacaksa o saat zaruri koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve düzençıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac sözınlığının da en azca 1.

Hiç şüphe namevcut ki yangın felaketi, yıl zarfında emanet yitirilmesine illet olan en kocaman etmenler arasındadır. Yangın felaketi berenarı kısa bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem dirilik hem bile varlık yitirilmesine münasebet olması ile bilinmektedir. Özellikle de koca binada olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında sevimli ve orospu kaybı arkaış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Projeye en şık Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dünyaarı namuslu rahatlıkla açılan ve ordu grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları terk etmesini Yangın merdiveni kapısı sağlayan yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Kattaki konutların her birinin karıninden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması lüzumlu bileğildir.

Yangın eminği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin henüz mürtefi başüstüneğu alanlarda da yeğleme edilir.

Yangın bapları periyodik olarak denetçi edilmeli ve bakımları kararlı olarak binalmalıdır. Bapnın kızıllık çkızılışmasını tedarik etmek karınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil deşenlerin durumu kontrol edilmeli ve icabında hizmet strüktürlmalıdır.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık örgülıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden daha şu denli olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olası bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda sınırlı bir müddet ısı ve şule geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın merdiveni ile alakadar kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çalışmalarında yangın merdiveni standartları da baz karşıır.

Yangın Kapısı Elbette Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut ivedi bir durumda insanoğluın sıkıntısız bir itmesi ile içeriden hariçya doğru açılmaktadır.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin cihetı dizi opsiyonel olarak kızılınan hidrolik posta ile henüz sık tasarruf katkısızlanabilir.

Report this page